Vi finns här från idé till er första skörd - Classicum
RÅDGIVNING & INSPIRATION

Vi finns här från idé till er första skörd

Classicum handlar om dig och de du älskar. Hos oss finns glasade rum för alla användningsområden. Ibland kan det vara svårt att veta vilket som passar bäst just för dig och din trädgård. Vår personal har stor kunskap om våra glasade rum som de gärna delar med sig utav till dig. Oavsett hur era drömmar ser ut förverkligar vi dem tillsammans.

1. Inspireras

Egentligen räcker det med att titta på ett glasat rum; växthus eller orangeri för att väcka drömmarna till liv; gröna drömmar om en tillvaro för både avkoppling och sociala tillställningar. Tanken på att bygga växthus är något som lockar många. Men innan drömmarna blir verklighet finns det saker ni bör fundera över. Börja med att fundera på vad växthuset ska fylla för funktion, var i trädgården det kan placeras, vad det ska användas till och hur det ska nyttjas. Kanske är det för glädje och sociala tillställningar, exklusivt för odling och gröna projekt eller både och? Det påverkar även storleken på konstruktionen. Läs mer i vår växthusguide.

Classicum har lång erfarenhet av planering av växthus och vi finns här för dig – från idé till första trädgårdsfest och skörd. Även om det tar lite extra tid så kommer det löna sig i slutänden med god förberedelse. Låt dig inspireras och se olika möjligheter! Kika runt här på vår hemsida hur andra har gjort, på våra sociala medier och se hur andra valt att göra på pinterest. Ringa in vad ni är intresserade av och ta foton i er egen trädgård för att få så bra vägledning som möjligt. Ert glasade rum kommer vara en konstruktion som kan njutas av många år framöver.

2. Första mötet

Välkommen spontant till någon av Classicums utställningar eller boka in en kostnadsfri rådgivning på plats, per telefon eller via videomöte. Vi guidar dig genom hela processen så att din dröm om det glasade rummet kan förverkligas. Ha gärna inspirationsbilder och eventuella ritningar med redan nu så våra rådgivare kan ge dig så bra vägledning som möjligt vad som passar dig och din trädgård bäst. Om du önskar skickar vi en offert till dig. Självklart kan du komma på flera möten om så behövs.

3. Offertförslag och/eller ritningsförslag

När vi ringat in vad ni är intresserade av återkommer vi med offert utefter den rådgivning ni fått. Denna offert går vi mer än gärna igenom tillsammans med er om så önskas. För våra kundanpassade isolerade uterum tar vi först fram ett utkast till ritning för att visualisera med ungefärliga mått för att du ska få en bild av hur ditt uterum kan tänkas se ut. 3D-ritningen skissas upp i en CAD-liknande mjukvara av våra rådgivare. Därefter kommer en offert förutsatt att man är eniga om kostnadsbilden. Flera av de ritningar vi tar fram godkänns i bygganmälan/bygglovsansökan. I vissa fall kan det behövas arkitekt-hjälp, då kan vi bistå med att förmedla kontakter.

Melbourne Isolerat Uterum

4. Beställning och orderbekräftelse

När ni hittat det glasade rum som passar er och är redo att göra en order bekräftar ni offerten. För kundanpassade växthus och uterum är det nu som vi beställer konstruktionerna från fabriken, då de produceras vid beställning. Leveranstiderna skiljer sig lite beroende på vilken typ av projekt, men dessa får du en uppfattning om redan under offertstadiet. Grundritning för murmodeller skickas ut från oss.

5. I väntan på ditt rum

När ordern är lagd är det dags att börja förbereda platsen där växthuset ska stå och se över material och färgval till mark- och ev. murläggning. Förbered markläggning och eventuell mur innan huset levereras. Vi erbjuder kunskapsförmedling för hela processen och kan ge tips och råd på vägen samt förmedla kontakter till våra samarbetspartners. Hos Classicum hittar ni ett utvalt tegelsortiment, där ett axplock av detta finns i utställningarna i Brunnsviken och Kabbarp. Vi här även underbart marockansk klinker!

Vill du ta del av mer information om vad man behöver tänka på gällande våra murmodeller och väggmonterade konstruktioner kan du läsa i våra grundläggningsguider för markläggning och eventuell mur, men du kan alltid få personlig information av våra rådgivare.

6. Montage

När markarbetet är klart och det är dags för montering kan du antingen ta hjälp av våra erfarna montörer eller montera på egen hand. Några av våra konstruktioner och de isolerade uterummen kräver erfarna montörer. Vi lämnar dessutom 2 års garanti på montage som utförs av Classicums montörer. Bor du lägre upp i landet har vi etablerade samarbetspartners på olika platser runt om i landet som även dessa känner till våra konstruktioner. Vi finns tillgängliga för rådgivning per telefon både om du monterar själv eller för den du anlitar för montaget.

Läs vår guide med Generella tips inför, under och efter montage här.

7. Året i det glasade rummet

Växthuset och orangeriet blir ofta ett favoritrum i trädgården med plats för både njutning och odling. Vi har 12 års garanti på våra konstruktioner. Huset ska vara tryggt och säkert för såväl dig som dina växter många år framöver, och därför är det viktigt att du säkrar det mot väder och vind. Classicums konstruktioner är anpassade efter det nordiska klimatet och det väder vi har här, oavsett vart i vårt avlånga land du bor. Vi har en 5-årig stormgaranti som täcker skador som uppstår vid vindstyrkor upp till orkan (32,7 m/s). Kom ihåg att stormsäkra ditt glasade rum inför storm. Kom även ihåg att hålla taket snöfritt på vintern och att städa ur på hösten för att undvika oinbjudna övervintrande gäster.

Mer inspiration för livet i och kring det glasade rummet hittar du i “Lilla Växthusskolan“.

 

VÄXTHUSHJÄLPEN

Enkelglas eller isolerad konstruktion? Orangeri, växthus, uterum eller vinterträdgård? Ska jag bygga själv eller ta hjälp av montörer? Behöver jag ansöka om bygglov?

Vi har samlat alla tänkbara frågor här!

Vanliga frågor

INSPIRATION

Här hittar du inspiration och tips för trädgårdens alla rum.

Ta mig till inspiration Till Lilla Växthusskolan
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Se mer
0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.