Miljöpolicy - Classicum - Växthus, Uterum och Orangerier

Miljöpolicy

VÅR MILJÖPOLICY

Miljön är viktig för oss, för våra barn och för framtida generationer. Vi arbetar med kvalitetsprodukter inom grön näring, med förhoppningen om att fler människor vill förlänga säsongen hemma tack vare sitt växthus, orangeri, uterum eller vinterträdgård från Classicum. Våra kvalitetsprodukter kommer att stå länge, genom ur och skur och användas av dig och många fler efter dig.

Vår förhoppning är också att förutom att odla dig själv och dina vänner i ditt glasade rum också vill odla favoritväxter, blommor, grönsaker, frukt och bär. Mer närodlat än så är svårt att få och det ger samtidigt en unik känsla att kunna plocka fredagsbuketten och tillaga salladen från råvaror runt knuten.

Vi är inte perfekta men gör vårt yttersta för att fatta genomtänkta och medvetna val, allt ifrån vilka leverantörer vi väljer att arbeta med, till hur vi transporterar dina produkter.

VÅRT ARBETE FÖR EN BÄTTRE MILJÖ

 • Vi strävar efter att arbeta så närodlat som möjligt; en del av våra produkter för trädgård och interiör är gediget hantverk från Sverige.
 • Våra växthus, orangerier, uterum och vinterträdgårdar är av hög kvalité och produceras alla inom Europa, för att undvika långa resor över kontinenten. Våra samarbetspartners är familjeföretag med lång tradition, dedikerade för det de är bäst på.
 • Vi sampackar varor och fyller lastbilar för att minimera vårt avtryck. Därför kan också ibland leveranstiden variera, men det hoppas vi att du har förståelse för.
 • Eftersom majoriteten av våra produkter är beställningsprodukter, så är andelen returer extremt låg.
 • Våra inrikestransporter av produkter inom trädgård och interiör från vår webshop, sker med DHL Freight. DHLs nya klimatskyddsmål är att eliminera alla logistikrelaterade utsläpp senast år 2050. Läs mer om DHL Freights miljöarbete här.
 • Våra utrikestransporter samt inrikestransport av växthus, orangerier, uterum och vinterträdgårdar görs med Schenker och DFDS. Sampackning och samtransport sker i den mån det är möjligt.
 • Våra växthus och orangerier, samt vinterträdgården Ancona består av aluminiumprofiler av högsta kvalitet. Aluminium är generellt energikrävande att framställa men detta kompenseras genom att vi endast arbetar med produkter av högsta kvalitet vilka kommer att användas i många år framöver. Effektiviseringsåtgärder pågår hela tiden och dessutom kommer all energi i produktionsanläggningen för halva vårt sortiment, från solceller på taket.
 • Våra isolerade uterum och vinterträdgårdar ur Victoriaserien består av Polyvinylklorid, PVC-U med en kärna av aluminium och som stabilisator används kalciumzink, ett giftfritt ämne med mycket bra termisk stabilitet. PVC-användning är omtalat på grund av att det inte bryts ner i naturen. Den typen av PVC som används i våra hus är återvunnen och restprodukter skickas tillbaka till fabriken för att återvinnas till andra produkter. Fördelen är att PVC kan återvinnas om och om igen vilket gagnar koldioxidavtrycket. Framställningen är mycket reglerad, både gällande toxicitet och miljöpåverkan. Detta tillsammans med att våra konstruktioner är av högsta kvalitet och kommer att användas under många år, gör att vi är stolta över produktvalet. Läs gärna mer om detta här.

“CLASSICUM ÄR ETT FAMILJEFÖRETAG DÄR ALLA ANSTÄLLDA ÄR ENGAGERADE OCH INVOLVERADE I MILJÖARBETET. TILLSAMMANS KAN VI ÅSTADKOMMA MYCKET.”

Anna Bertland, VD Classicum Växthus AB

“MILJÖN ÄR VIKTIG FÖR OSS, FÖR VÅRA BARN OCH FÖR FRAMTIDA GENERATIONER. VI PÅ CLASSICUM ARBETAR FÖR ATT MINIMERA VÅRT AVTRYCK.”

Anna Bertland, VD Classicum Växthus AB

INSPIRATION

Här hittar du inspiration och tips för trädgårdens alla rum.

Ta mig till inspiration Till Lilla Växthusskolan
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Se mer
0
  Din varukorg
  Din vagn är tom.