Inredningstips - Classicum

Inredningstips

5 inredningstips för uterum och växthus!

När växthuset står färdigt börjar en kreativ och rolig del av projektet. Hur du ska inreda beror naturligtvis på dina behov samt ändamålet för växthuset. Stilen, färgsättningen och möbleringen ska lämpa sig för dig och vad du trivs med, det här är din plats! Här delar vi 5 tips på vägen!

1. Användningsområde

Det finns egentligen inga begränsningar för kreativiteten i växthuset. Förutom att kunna bjuda på härliga middagar med familj och vänner och samtidigt odla för husbehov kanske du vill nyttja det som en mysig läshörna, produktiv skrivstuga eller skapande målarstudio. Här finns möjligheten att skaffa dig en arbetsplats med nya dimensioner. Att dela in och bereda plats för olika miljöer i växthuset är en bra lösning.

Inspiration

2. Tema och stil

För att lyckas skapa en harmonisk inredning och trivsam plats underlättar det om du tänker i tema, har en röd tråd och en tanke med inredningen. Kanske gillar du den skira romantiska stilen, det rustika lantliga uttrycket eller retrostilen med vintage och detaljer från förr. En inspirationskälla kan även vara en speciell plats du varit på som till exempel en rofylld strand, en prunkande djungel eller ett oslagbart resmål som du vill återskapa. En god idé är också att tänka tidlöst om du vill skapa en hållbar stil. Trender kommer och går, men fundera på i vilken miljö du trivs bäst i för att komma till ro.

3. Möblering

En generell regel är att undvika allt för mycket möbler och prylar i ett rum, då övermöblering gör att utrymmet uppfattas som trångt. Det är även viktigt att kunna röra sig fritt runt möblerna. För att skapa en användbar miljö är det praktiskt om du väljer flyttbara, smidiga och lätta möbler. Tänk funktionellt. Hopfällbara bord och stolar är toppen då du enkelt kan förändra och anpassa inredningen efter antal gäster och de aktiviteter du vill utföra. Att välja möbler med flera funktionsområden som till exempel bänkar eller bord med förvaring är platseffektivt.

Sittplatser åt alla väderstreck är tänkvärt!  Förmodligen vill du stundtals sitta i solen så väl som i skuggan, och vid vissa tillfällen glädjas av soluppgången eller njuta av solnedgången. Sittmöbler även utanför och i anslutning till växthuset är en god idé.

Våra hyllor som placeras i växthusets profiler gör att du kan utnyttja växthusets yta till max. Hyllorna skapar höjd och bra balans i rummet och du slipper placera alla krukor och tillbehör på golvet. Dessutom ger hyllor fyllda med krukor insynsskydd och skärmar av både för sol och ljus. Du kan med fördel stapla hyllorna i höjd och givetvis även i bredd.

Kom ihåg att utrusta växthuset med arbets- och avlastningsytor. Det kan även vara användbart med arbetsplatser utanför eller i anslutning till växthuset. En fin och solig dag vill du gissningsvis stå ute och plantera eller pyssla med dina växter.

Att återbruka ligger i tiden, skapar karaktär och är dessutom bra för miljön. Fynda på loppmarknader och auktioner och kreera nya möbler genom att renovera och måla om. En kombination av gammalt och nytt är ett bra koncept och ger en intressant effekt. Ta ut svängarna, för personlighet är nämligen en ovärderlig ingrediens när det gäller att lyckas med inredningen.

4. Färgsättning

Med tanke på att växthuset står ute i trädgården är det en god idé att även färgsättningen fungerar i utomhusmiljön. Om du vill skapa ett rum som smälter in i omgivningen så passar det bra med kulörer som till exempel grönt, brunt, beige, grått och svart. Sedan är det givetvis elegant med någon accentfärg om du så önskar. Blommor, grönsaker och bär sätter också färg i rummet och även här är det bra att ha en tanke för att skapa en harmonisk plats, men det viktigaste är ju att det känns rätt för dig.

5. Material

Aluminium, konstrotting och trä är en bra grund och om du sedan lägger till sten, betong och några härliga ullplädar och vackra fårskinn är du hemma. Givetvis behöver du även tillföra lite grönska i fina krukor för att skapa en ultimat miljö att njuta i. Tänk på att inget växthus med enkelglas är helt tätt utan att vatten kan komma in i samband med regn, så ett gott råd är att inreda med möbler som tål fukt. Kom ihåg att olja in och vårda dina obehandlade trämöbler för att undvika sprickor. Undvik oömma möbler, textilier och tillbehör.

VÄXTHUSHJÄLPEN

Enkelglas eller isolerad konstruktion? Orangeri, växthus,
uterum eller vinterträdgård? Ska jag bygga själv eller ta
hjälp av montörer? Behöver jag ansöka om bygglov?

Vi har samlat alla tänkbara frågor här!

Växhusguiden
Helios Victorian Kampanj

CLASSICUMS NYHETSBREV

ANMÄL DIG OCH TA DEL AV ERBJUDANDEN, TÄVLINGAR & MASSOR AV INSPIRATION

I samband med dina kontakter med Classicum kommer vi att ta del av och behandla dina personuppgifter. För mer information, se vår personuppgiftspolicy. Genom att kryssa i rutan bekräftar jag att jag har tagit del av Classicums personuppgiftspolicy.

INSPIRATION

Här hittar du inspiration och tips för trädgårdens alla rum.

Ta mig till inspiration Till Lilla Växthusskolan
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Se mer
0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.