Visningträdgårdar - Kontakt och öppettider - Classicum Växthus AB
Utställning och visningsträdgård av växthus, orangerier och isolerade uterum i skåne

Visningträdgårdar

Utställning och visningsträdgård av växthus, orangerier och isolerade uterum i Solna, Stockholm

Visningträdgårdar

Utställning och visningsträdgård av växthus, orangerier och isolerade uterum i skåne

Visningträdgårdar

Utställning och visningsträdgård av växthus, orangerier och isolerade uterum i Solna, Stockholm

Visningträdgårdar

VÅRA VISNINGSTRÄDGÅRDAR

Det bästa sättet att ta del av alla möjligheter vi erbjuder är att besöka någon av våra tre stora utomhusutställningar.

Här visar vi våra konstruktioner av växthus, lusthus, helisolerade uterum och vinterträdgårdar i en naturlig miljö som ger dig det rätta perspektivet och en äkta känsla av hur det kan se ut hemma i din egen trädgård.

Läs mer:

Här kan du få känsla för proportioner och volymer, storlekar, former, olackerade och lackerade profilsystem, dörr och fönsterplaceringar, tilltalande inredningsförslag ja kort sagt en massa inspirerande trädgårdsidéer gällande både växthus och uterum. Det är speciellt viktigt att se den lackerade konstruktionen i dagsljus för att få rätt färgåtergivning!

Vi har både fristående och väggmonterade lösningar på växthus, uterum, paviljonger och orangerier. Skall konstruktionen användas som uterum, växthus, vinterträdgård eller kombinerat? Det är bara fantasin och din trädgård som sätter gräns för möjligheterna.

I våra växthus och uterum kan du följa årets olika skiftningar. I rummen visar vi de tillbehör som finns för att underlätta ditt odlande.

I det vinterbonade växthuset är det plusgrader året om, här kan du både se övervintringen av växter och den tidiga vårsådden spira. Senare på säsongen finns både mogna tomater, gurkor och vindruvor.

Vi har ett stort sortiment av både standard helisolerade uterum och personligt kundanpassade uterum. Vi visar olika konstruktioner både i Svedala och Solna.

I Svedala finns det just nu lite färre konstruktioner än vanligt, då vi håller på och förbereder oss inför en flytt av vår utställning av växthus och orangerier, samt kontor och trädgårdsbutik till Kabbarp, Staffanstorps Kommun. Öppningen av den nya utställningen sker i två steg, i slutet av 2021 öppnas den nya utomhusutställningen i Kabbarp. Inomhusutställningen, butik och kafé beräknas öppna mars-april 2022.

I Svedala kan du spatsera i mer än 12 000 kvadratmeter utställningsyta i naturlig miljö med flertalet konstruktioner uppsatta. Även i Solna finns det flera olika konstruktioner uppsatta också dessa i en naturlig miljö.

När du är på plats i vår utställning i Svedala skall du samtidigt passa på att titta in i vår trädgårdsbutik (tom. 31/10-21). Här finns de senaste, bästa och vackraste tillbehören för din trädgård. Det är alltid värt att besöka oss eftersom att vissa av våra artiklar endast finns i butiken i Svedala.

Allt vi säljer har vi provat själv, så vi vet att det fungerar och ger dig rätt funktion och kvalitet. Välkomna!

SVEDALA/AGGARP

HUVUDKONTOR, VISNINGSTRÄDGÅRD & BUTIK.

Varmt välkommen till Classicum i Aggarp strax utanför Svedala och nära Malmö! Vi kommer inom kort att flytta vår utställning av växthus och orangerier, samt kontor och trädgårdsbutik till Kabbarp, Staffanstorps Kommun. Butiken med inredning och tillbehör är öppet t.o.m. 31/10, och vår utomhusutställning går att besöka fram till 26/11.
Öppningen av den nya utställningen sker i två steg, i slutet av 2021 öppnas den nya utomhusutställningen i Kabbarp. Inomhusutställningen, butik och kafé beräknas öppna mars-april 2022.

ADRESS:
Classicum Växthus AB
Källgården, Aggarpsvägen
233 93 Svedala
Hitta hit

BESÖK VÅR VISNINGSTRÄDGÅRD:
Välkommen på spontanbesök till vår visningsträdgård. Vet du redan nu när du vill besöka oss? Boka gärna tid så träffar vi er i utställningen när det passar er!

AKTUELLA ÖPPETTIDER
MÅN-FRE: 10-17 (telefon 10-17)
LÖR: 10-15 (telefon 10-15) t.o.m. 30/10. Därefter har vi stängt på lördagar.
SÖN: Stängt
OBS: Butiken med inredning och tillbehör i Aggarp håller öppet till och med 31/10-2021, men välkommen att besöka vår utomhusutställning i Svedala fram tills flytten till Kabbarp.

AVVIKANDE ÖPPETTIDER
Alla helgons dag, 6 NOV: Stängt

Önskar du telefonrådgivning eller att besöka oss utanför våra öppettider? Boka gärna tid med oss så kan vi hjälpa er övriga tider med!

VÄLKOMMEN TILL VÅR VISNINGSTRÄDGÅRD I SVEDALA

Vi finns i Aggarp söder om Svedala ca 15 km utanför Malmö. Vi kommer inom kort att flytta vår utställning av växthus och orangerier, samt kontor och trädgårdsbutik till Kabbarp, Staffanstorps Kommun.
Här kan du se flertalet olika konstruktioner såsom uterum, orangerier, paviljonger och växthus i en naturlig miljö. Alla med sin egen personlighet! Du kan sitta ner i växthusen, uterummen, orangerierna eller paviljongerna och känna solen värma upp det glasade rummet omfamnad av trädgården.

Läs mer:

I två av våra orangerier har vi installerat en vedkamin, en otrolig mysfaktor.
På vintern har vi alltid ett av våra växthus tilläggsisolerat med bubbelfolie där vi vinterförvarar våra olivträd, citrus, agapanthus och massor av pelargonier. Du kan strosa runt bland växthus som är fristående, väggmonterade eller de så omtyckta murmodellerna och få en känsla för färg och form i en naturlig miljö.

I växthusen kan du se alla våra tillbehör. Hur automatiska lucköppnare skapar ett svalare klimat. En solig dag känner man hur skuggväven ger ett behagligare klimat för både dig och växterna. Kom och se hur tomaterna lätt får vatten och näring genom automatiskt bevattningssystem. Vi odlar både växter och människor i våra växthus. Ibland var för sig, här finns alltid en stol för att sitta ner och njuta!

I våra helisolerade Victoria uterum kan man lätt känna hur olika täckmaterialet gör stor skillnad på hur varmt det blir inne i uterummet. Vi vill gärna hjälpa dig att finna ditt uterum att älska!

I vår välfyllda butik kan du botanisera i växthustillbehör, rostfria redskap, vattenkannor, handskar och mycket mer!

Tänkvärt innan du besöker oss i Svedala!
 • Vid speciella önskemål, boka alltid tid! Då kan vi hjälpa dig med rätt personlig service.
 • Vid anslutning mot ditt hus eller annat. Ta gärna med ritning, där de mått står angivna som har betydelse för väggmontagets placering, t.ex. väggens höjd, dörrar och fönstermått eller annat som har betydelse.
 • Ta gärna med ritning över din tomt, vi ger dig gärna placeringstips!
  I vår utställningsträdgård i Aggarp visar vi också många olika markbeklädnader till våra orangerier och växthus men även till uterum och paviljonger. Se hur murhöjden påverkar växthusets utseende eller hur färgen på markstenen förändrar känslan inuti Orangeriet.

VI säljer just nu våra utställningshus inför flytten av butik, lager och kontor. Klicka här för att se vilka som finns tillgängliga.

VÄXTHUS & ORANGERI I SVEDALA

 • Gigant 39.8 kvm, 530 x 750 cm
 • Helios Victorian Kampanj 23.3 kvm 384 x 605 cm
 • Helios Orangeri 17.3 kvm, 393 x 474 cm
 • Orangeri Modärn 11.9 kvm, 310 x 384 cm
 • Maxi Paradiso 17.1 kvm, 371 x 483 cm
 • Serralux Kampanj (Hög modell) 13.5 kvm, 300 x 450 cm
 • Spalux 13.8 kvm, 371 x 371 cm

ISOLERAT UTERUM & VINTERTRÄDGÅRD I SVEDALA

 • Victoria Brisbane 9.5 kvm, ø 338 cm
 • Victoria Oxfordshire 15 kvm, 350 x 500 cm
 • Victoria Edwardian 15.7 kvm, 409 x 385 cm

SOLNA/BRUNNSVIKEN

VISNINGSTRÄDGÅRD BRUNNSVIKENS TRÄDGÅRD/SOLNA

Varmt välkommen till Classicum i Solna strax utanför Stockholm!

ADRESS:
Classicum Växthus AB
Ulriksdalsvägen 2
170 79 Solna
Hitta hit

BEMANNADE ÖPPETTIDER
Vi finns på plats t.o.m. 31 oktober 2021

MÅN: 12-17
ONS: 12-17
Första lördagen i månaden: 10-15

Önskar du telefonrådgivning eller att besöka oss utanför våra öppettider eller efter den 31/10? Boka gärna tid med oss så kan vi hjälpa er övriga tider med!

OBEMANNADE ”TITTA SJÄLV” ÖPPETTIDER

MÅN-FRE: 10-17
LÖR: 10-16
SÖN: 10-16

VÄLKOMMEN TILL VÅR VISNINGSTRÄDGÅRD I SOLNA

Vår visningsträdgård i Solna har mycket att erbjuda. Vi utvecklas ständigt och har idag olika konstruktioner på plats. Här kan du se våra uterum, orangerier och växthus i en naturlig miljö. Strosa runt och låta dig inspireras av våra konstruktioner, känna in form och färg i en naturlig miljö. Våra växthus, orangerier, uterum och paviljonger är alla inredda i olika personliga stilar. Vi visar murmodeller, fristående, väggmonterade och runda hus alla med olika markbeklädnader och murar.

Läs mer

Besök vår visningsträdgård i Solna intill Brunnsvikens Trädgård strax utanför Stockholm. Här kan du känna hur solen värmer upp det glasade rummet, sitta ner och njuta och känna av hela atmosfären av ett uterum, orangeri eller växthus. Du får en uppfattning om hur olika storlekar känns och vad som kan passa i din miljö.

Vi hjälper dig gärna finna ditt rum att älska!
Passa på att njuta av en fika eller lunch i Brunnsvikens Trädgård intill utställningsträdgården. Är du intresserad av en helisolerad konstruktion finns det tre olika konstruktioner uppsatta i Solna!

VÄXTHUS & ORANGERI I SOLNA
 • Arcadia Vägg 8.8 kvm, 230 x 384 cm
 • Classica 8 kvm, ø 326 cm
 • Helios 14.8 kvm, 384 x 384 cm
 • Serralux Vägg 11.3 kvm, 300 x 375 cm
 • Serralux 4.5 kvm, 150 x 300 cm
 • Serralux (hög sidohöjd) 13.5 kvm, 300 x 450 cm
 • Serralux Kampanj 6.8kvm, 225 x 300 cm
 • Orangerisystemet ca 20.9 kvm
 • Serralux Mur 11.3 kvm, 300 x 375 cm
 • Antique Orangeri på mur 11.9 kvm, 310 x 384 cm
 • Linné Orangeri 15.7 kvm, 392×401 cm
 • Junior Orangeri (monterat på mur) 11.4 kvm, 318 x 401 cm
 • Modärn 11.9 kvm, 310 x 384cm (på ingång)
ISOLERAT UTERUM & VINTERTRÄDGÅRD I SOLNA
 • Melbourne 15 kvm, 435 x 435 cm
 • Kundanpassat ”Somerset” 16 kvm, 320 x 500 cm

SKARA/BRUNSBO GÄSTGIFVERI & HOTELL

EKOLOGISK TRÄDGÅRDSBY & VISNINGSTRÄDGÅRD

Varmt välkommen till Classicum utställningsträdgård i Brunsbo Gästgifveri & Hotell utanför Skara!

ADRESS:
Classicum Växthus AB
Brunsbo Biskopsgård
532 96 Skara
Hitta hit

ÖPPETTIDER:
MÅN-ONS: 09-18
TORS: 09-19
FRE: 09-17
LÖR: 10-15
SÖN: Stängt

www.brunsboekoodlarna.se
www.brunsbo.se

VÄLKOMMEN TILL SKARA

Nu finns det möjlighet för våra kunder, att få uppleva Classicums växthus, orangerier, isolerade uterum och vinterträdgårdar, på mysiga Brunsbo Gästgifveri & Hotell utanför Skara.

Läs mer

Under 2019 satte Classicum upp 8 olika konstruktioner som bygger upp en unik ekoodling på Brunsbo. Välkommen att åka dit och inspireras i en fantastisk miljö, äta lunch eller övernatta och samtidigt få uppleva några av Classicums hus på plats. Upplev rymden i husen, inspireras av den ekologiska odlingen och förundras över den anrika miljön. Omgivningarna är vackra och den herrgårdsliknande miljön och har varit sig lik sedan 1400-talet.

Efter och under ditt besök på Brunsbo är du välkommen att höra av dig till oss på Classicum med frågor, offertförfrågan eller om du vill ha råd och tips från oss. Ring oss gärna när du strosar runt bland husen så hjälper vi dig under tiden! Vi ser vi fram emot att höra av dig och hjälpa dig vidare på resan att skapa ditt egna favoritrum i glas. Ett Rum att Älska.

VÄXTHUS & ORANGERI I BRUNSBO
 • Antique Orangeri Mur 21.7 kvm, 393 x 624 cm
 • Antique (smala glas) 14.2 kvm, 310 x 458 cm
 • Gigant 99 kvm, 6.06 x 16.38 m
 • Helios Kampanj 14.2 kvm, 310 x 458 cm
 • Helios Victorian Mur 23.3 kvm, 384 x 605 cm
 • Serralux Classic Mur 13.5 kvm, 300 x 450 cm
 • Serralux (hög modell) 18 kvm, 300 x 600 cm
ISOLERAT UTERUM & VINTERTRÄDGÅRD I BRUNSBO
 • Somerset på mur 24 kvm, 400 x 600 cm

VILKET VÄXTHUS SKA JAG VÄLJA?

Vi hjälper di så gärna. Välkommen att boka ett möte med oss för att gå igenom dina frågor och funderingar. Vi träffas i våra inspirerande visningsträdgårdar eller över telefon.

Boka rådgivning
Serralux Kampanj, Svart Växthus, Classicum

VÄXTHUSGUIDEN

Enkelglas eller isolerad konstruktion? Orangeri, växthus,
uterum eller vinterträdgård? Ska jag bygga själv eller ta
hjälp av montörer? Behöver jag ansöka om bygglov?

Vi har samlat alla tänkbara frågor här!

FAQ
0
  Din varukorg
  Din vagn är tom.