Växthus och Orangerier | Alla våra växthusformer - Classicum

Kostnadsfri rådgivning för växthus och uterum | Boka rådgivning här >

Classica rund glaspaviljong

Växthus & orangeri

Botanisera i marknadens bredaste sortiment av kvalitetsväxthus och i olika prisklasser

Växthus

Botanisera i marknadens bredaste sortiment av kvalitetsväxthus och i olika prisklasser

OM VÄXTHUS & ORANGERI

Hos Classicum kan du botanisera i marknadens bredaste sortiment av kvalitetsväxthus och i olika prisklasser. Vi har växthusbredder från 150 till 606 cm. Det finns växthus som fristående modeller, på mur, för väggmontage, med breda eller smala glas, många dörralternativ och i många olika kulörer. Vi hjälper dig gärna att finna ditt drömväxthus!

I ett växthus kan både du och dina växter trivas i det varma klimatet. Solen värmer upp växthuset tidigt på våren och du kan börja sådd tidigt. En värmefläkt hjälper till att hålla rätt temperatur kalla natten. Idag används växthuset också som ett extra rum och du förlänger din vistelse i trädgården med många månader.

Classicum har ett stort urval av växthus och glashus. Olika konstruktioner, smalt eller brett glas, olika dörrtyper och många olika färger. Vi hjälper dig gärna att hitta växthuset som passar in i din utomhusmiljö. I våra utställningsträdgårdar finns det många modeller i en naturlig miljö.

Ett vanligt misstag är att man väljer ett för litet växthus. Nackdelarna med ett litet växthus är att det fort blir alldeles för varmt och man vill ofta gärna kunna använda växthuset som en plats för avkoppling och kanske kunna njuta av en kopp kaffe tillsammans med familj och vänner.

  • Att odla i växthus förlänger säsongen och låter dig odla växter som vårt klimat normalt inte tillåter. Varför inte experimentera med medelhavsväxter som oliv eller citron eller en låt en passionsblomma klättra upp för en spaljé.
  • Tänk på att inte välja ett för litet växthus. De största nackdelarna med ett litet växthus är att det fort blir alldeles för varmt och man vill ofta gärna kunna använda växthuset som en plats för avkoppling.
  • Tänk också på att ett växthus, orangeri, isolerat uterum och vinterträdgård kan vara en bra investering som höjer värdet på ditt hus.

VÅRA VÄXTHUSFORMER

T-Formade Orangerier

De T-formade växthusen har bra förutsättningar för att bygga sitt orangeri. Du kan dock använda vilken modell av enkelglas och av våra isolerade system som du vill för att skapa ditt helt egna orangeri.

Rektangulära Växthus

Rektangulära växthus & orangerier är både praktiska och vackra. Många finner det fristående växthuset som mycket estetiskt tilltalande och speciellt de vackra murmodellerna.

Runda Växthus

Ett runt växthus blir ett riktigt smycke i din trädgård. I en fristående glaspaviljong får du ett extrarum under många av årets månader och passar lika väl i gamla som i moderna miljöer.

Växthus mot vägg

En väggmonterad konstruktion skyddar din fasad från både regn och sol. Fördelen med ett väggmonterat växthus är att husväggen kan lagra värme vilket ger ett jämnare klimat inne i växthuset. Dessa konstruktioner passar väl in till många hus och trädgårdar.

Orangerisystemet

Vi kan erbjuda dig många olika konstruktioner och med varierande utseende så att just du ska finna ditt orangeri.
Vill du att ditt orangeri ska vara fristående? Eller vill du hellre ha det intill en vägg? Varför inte med olika sidohöjder?

Tunnelväxthus

Båghuset/Tunnelhus är starkt, lätt att montera, flytta, förlänga och förankra. Samtidigt ger det många billiga kvadratmeter odlingsyta och håller rådjuren borta. Båghuset fungerar utmärkt även som lager, garage eller annat tillfällig förvaring.

VÄXTHUSHJÄLPEN

Enkelglas eller isolerad konstruktion? Orangeri, växthus, uterum eller vinterträdgård? Ska jag bygga själv eller ta hjälp av montörer? Behöver jag ansöka om bygglov?

Vi har samlat alla tänkbara frågor här!

Vanliga frågor
Helios Victorian Kampanj

VISNINGSSTRÄDGÅRDAR

Det bästa sättet att ta del av alla möjligheter vi erbjuder är att besöka någon av våra utställningsträdgårdar.
Här visar vi våra konstruktioner av växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar i en naturlig miljö som ger dig det rätta perspektivet och en äkta känsla av hur det kan se ut hemma i din egna trädgård.

Visningsträdgårdar

INSPIRATION

Här hittar du inspiration och tips för trädgårdens alla rum.

Ta mig till inspiration Till Lilla Växthusskolan
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Se mer
0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.