Planerar du inför växthus? Vi hjälper dig på traven! - Classicum

Råd inför planering av växthus

BRA ATT TÄNKA PÅ VID PLANERING AV DITT VÄXTHUS ELLER ORANGERI

Egentligen räcker det med att titta på ett glasat rum; växthus eller orangeri för att väcka drömmarna till liv; gröna drömmar om en tillvaro för både avkoppling och sociala tillställningar. Men innan drömmarna blir verklighet finns det saker ni bör fundera över. Classicum har lång erfarenhet av planering av växthus och vi finns här för dig – från idé till första trädgårdsfesten. Oavsett hur era drömmar ser ut förverkligar vi dem tillsammans.

 • Planera växthusets storlek, funktion och utforming

  Börja med att fråga er själva vad växthuset ska fylla för funktion. Är det här ni vill sitta i avskildhet och varva ner i lugn och ro, eller ska det vara ett rum för glädje, energi och sociala tillställningar? Kanske ska det användas exklusivt för era gröna projekt? Växthusets storlek styr ofta dess funktion och ett större växthus fyller fler användningsområden, vilket gör ett större växthus till ett mer mångsidigt rum – för allt från plantorna till både siestan och fiestan. Vill ni satsa på ett yteffektivt växthus med lägre i tak eller ett rymligt och luftigt med en nästan sakral takhöjd? Att utforska de olika dimensionerna av växthuset är både inspirerade och kul. Det finns också en del byggregler att förhålla sig till och detta berättar vi gärna mer om. Du kan också läsa mer i Bygglovsguiden.

 • Planera växthusets el, vatten och värme

  För planering när det kommer till växthusets el, vatten och värme gäller samma sak. Vissa vill kunna nyttja det året om medan andra vill förlänga säsongen. Men oavsett om ni vill kunna njuta av ert växthus även under årets kallare månader bör el, värme och vatten planeras redan vid markanläggningen. Bestäm också hur bevattningen ska skötas – automatiskt eller manuellt. Genom att samla upp regnvatten i anslutning till växthuset sparar man många och onödiga sträckor med vattenkannan samtidigt som man är snäll mot miljön. Kom ihåg att inget växthus blir helt isolerat – så planera för utemöbler och belysning av rätt klassificering. Om man är nyfiken på ett isolerat system – så har Classicum modeller som vi kan kundanpassa helt och hållet. I en isolerad konstruktion finns det möjlighet att bygga din oas, din vinterträdgård, isolerade oranger eller uterummet för åretruntanvändning. Läs mer under Victoriasystemet.

 • Planera växthusets utseende

  När ni väl beslutat er hur växthuset ska användas kan det vara bra att planera själva växthusets utseende. Vad passar bäst till ert boningshus? Var i trädgården erbjuder bäst förhållande när det kommer till sol och vind och kanske det roligaste – hur ska det se ut? Tegel, putsad eller helt unik mur? Eller glas ända ner? Vilken glasbredd önskar ni – 37 eller 74 centimeter – och hur många öppningar ska växthuset ha? Vilken hårdlagda yta önskar ni – tegel, betong, singel eller Ni kanske vill bygga det på ett befintligt trädäck? Vill du ha ett traditionellt rektangulärt eller ett romantisk T-format, eller vill du ha ett mer modernt utan spiror på taket? Eller föredrar du en rundpaviljong där våffelstunderna blir många i generationer fram?

 • Vi tänker ofta på helheten i trädgården – hur kan du väva samman boningshus, uteplats med ditt växthus eller orangeri? Kanske vill du bygga upp en köksträdgård eller snittblomsodling utanför? Vill du ha det fristående för att ha något att gå ut till, en annan miljö än du har i hemmet, eller vill du har det monterat mot en vägg – på ditt boningshus, eller garaget ute i trädgården. Vi gör också de anpassningar som krävs och räds inte för att tänka utanför boxen, tillsammans med dig som kund.
 • Som ni märker radar frågorna upp sig likt svalor på försommarhimmeln och ibland kan det kännas övermäktigt med alla beslut. Men vi lovar er – det kommer löna sig i slutändan. För är det något vi vet av våra långa erfarenhet är att en välplanerad dröm lättare kommer i uppfyllelse.Kontakta oss här så hjälper vi dig på vägen!

KUNSKAP & RÅD

Råd och tips ingår alltid på Classicum.

Vi delar gärna vår erfarenhet med er!

Läs allt om kunskap & råd här

Boka rådgivning här

BLI INSPIRERAD

Orangeri, växthus, isolerat uterum eller vinterträdgård?
Vad är skillnaden, vad skall jag tänka på och hur väljer jag? I vår växthusguide kan du både inspireras och få information om vad du bör tänka på inför ditt uterums- eller växthusköp.

Till Växthusguiden
Serralux växthus mot vägg Classicum Växthus

CLASSICUMS NYHETSBREV

ANMÄL DIG OCH TA DEL AV ERBJUDANDEN, TÄVLINGAR & MASSOR AV INSPIRATION

I samband med dina kontakter med Classicum kommer vi att ta del av och behandla dina personuppgifter. För mer information, se vår personuppgiftspolicy. Genom att kryssa i rutan bekräftar jag att jag har tagit del av Classicums personuppgiftspolicy.

VÄXTHUSHJÄLPEN

Enkelglas eller isolerad konstruktion? Orangeri, växthus,
uterum eller vinterträdgård? Ska jag bygga själv eller ta
hjälp av montörer? Behöver jag ansöka om bygglov?

Vi har samlat alla tänkbara frågor här!

FAQ
Helios Victorian Kampanj
0
  Din varukorg
  Din vagn är tom.