Kunskap & råd - FAQ, Rådgivning och Guider - Classicum Växthus

Kostnadsfri rådgivning för växthus och uterum | Boka rådgivning här >

Kunskap & råd

KUNSKAP

Råd inför planering av växthus

När man funderar på växthus finns det några saker att tänka på. Vad ska växthuset användas till? Vad passar till huset? Var ska huset placeras. Dessa saker påverkar hur ditt växthus ska anpassas för att passa dina förutsättningar och behov.

5 vanliga frågor om uterum

Ett uterum kan användas året om och på många olika sätt – det finns oändliga möjligheter till både utformning och användningsområden. Det är helt upp till dig!  Men vad behöver man egentligen tänka på innan man bygger ett uterum och vad skiljer dessa åt från att bygga t.ex. ett växthus eller orangeri? För att få svar på de här frågorna och mycket mer ger Classicums kunniga rådgivare, Karin, några tips på vad du kan tänka på om du funderar på att bygga ett uterum!

Växthusguiden

Orangeri, växthus, isolerat uterum eller vinterträdgård? Vad är skillnaden, vad skall jag tänka på och hur väljer jag?

Samarbetspartners

Med planering, noggrannhet och riktiga redskap lägger du enkelt din plattbelagda yta själv. Har du inte tid, finns det anläggningsfirmor.

Grundläggning för mur

Växthus med mur är väldigt vackra och här kan man förverkliga sin egna unika stil genom materialvalet. När man ska bygga ett växthus på mur är det dock en del att tänka på. Läs mer i vår guide för grundläggning för mur.

Lilla växthusskolan

För att lyckas med odling i växthus måste man tänka på valet av växter, ventilation, bevattning och skuggning. Detta gäller även om du vill ha till växthus som en härlig plats att njuta i. Läs mer i vår lilla växthusskola.

Bygglovsguiden

Du kan behöva bygglov för ditt växthus, orangeri, isolerade uterum och vinterträdgård. Det kan vara bra att involvera byggnadsnämnden i kommunen i tidigt skede och också undersöka om du behöver grannarnas godkännande.

Stormsäkra ditt växthus i 6 steg

Växthuset och orangeriet blir ofta ett favoritrum i trädgården med plats för både njutning och odling. Huset ska vara tryggt och säkert för såväl dig som dina växter många år framöver, och därför är det viktigt att du säkrar det mot väder och vind.

Classicums konstruktioner är anpassade efter det nordiska klimatet och det väder vi har här, oavsett vart i vårt avlånga land du bor. Vi har en 5-årig stormgaranti som täcker skador som uppstår vid vindstyrkor upp till orkan (32,7 m/s). För att stormgarantin ska gälla ska växthuset stormsäkras innan storm:

Innan, under och efter montering – generella tips

När du beställt ditt hus finns några saker som du bör tänka på innan, under och efter det har monterats. Även om det tar lite extra tid så kommer det löna sig i slutänden med god förberedelse. För att du ska få svar på några av dina frågor som kan dyka upp längst vägen, har vi satt ihop en guide till dig för att du ska kunna komma i gång så enkelt som möjligt här.

Vanliga frågor

Här har vi samlat de frågor vi ofta får av våra kunder. Förhoppningsvis hittar du svar på dina frågor om växthus, orangeri, uterum, bygglov, montering och mycket mer. Annars är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss!

Boka rådgivning

Med både råg i ryggen, gröna fingrar och stor kunskap om trädgård och odlingsteknik i växthus under svenska klimatförhållanden vill vi dela med oss av det vi lärt oss genom åren till dig! Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på vid köp av växthus men också ta del av våra tips och råd kring förberedelser och odling.

CLASSICUMS NYHETSBREV

ANMÄL DIG OCH TA DEL AV ERBJUDANDEN, TÄVLINGAR & MASSOR AV INSPIRATION

I samband med dina kontakter med Classicum kommer vi att ta del av och behandla dina personuppgifter. För mer information, se vår personuppgiftspolicy. Genom att kryssa i rutan bekräftar jag att jag har tagit del av Classicums personuppgiftspolicy.

BLI INSPIRERAD

Orangeri, växthus, isolerat uterum eller vinterträdgård?
Vad är skillnaden, vad skall jag tänka på och hur väljer jag? I vår växthusguide kan du både inspireras och få information om vad du bör tänka på inför ditt uterums- eller växthusköp.

Växhusguiden

VI FINNS HÄR FÖR DIG

Classicum handlar om dig och de du älskar. Hos oss finns glasade rum för alla användningsområden. Ibland kan det vara svårt att veta vilket som passar bäst just för dig och din trädgård. Vår personal har stor kunskap om våra glasade rum som de gärna delar med sig utav till dig. Oavsett hur era drömmar ser ut förverkligar vi dem tillsammans. Läs några tips på vägen till ditt glasade rum här:

Vi finns här från idé till er första skörd

BOKA RÅDGIVNING

Välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss för att gå igenom dina frågor och funderingar inför ditt köp. Vi träffas i våra inspirerande visningsträdgårdar i Kabbarp, Solna eller över telefon. Med både råg i ryggen, gröna fingrar och stor kunskap om växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar vill vi dela med oss av det vi lärt oss genom åren till dig!

Boka rådgivning
Melbourne Isolerat Uterum

VISNINGSSTRÄDGÅRDAR

Det bästa sättet att ta del av alla möjligheter vi erbjuder är att besöka någon av våra utställningsträdgårdar.

Här visar vi våra konstruktioner av växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar i en naturlig miljö som ger dig det rätta perspektivet och en äkta känsla av hur det kan se ut hemma i din egna trädgård.

Visningsträdgårdar
3
    Din varukorg
    Tomatuppbindningskrokar 10st 
    1 X 79,00 kr = 79,00 kr
    Odlingshinkar 12L 5-pack 
    1 X 149,00 kr = 149,00 kr