Köpvillkor - Classicum

Nu har caféet i Kabbarp öppnat! | Se öppettider här »

Köpvillkor

KÖPVILLKOR 2022

ALLMÄNT

 • CLASSICUM

  Vi som tillhandahåller sajten www.classicum.se är

  Classicum Växthus AB
  Org. nr 556469-0880
  Kabbarps Smedjeväg 7-10
  232 52 Åkarp

  Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Classicum.

  För att kunna ansöka om kredit eller för att kunna köpa produkt(er) genom vår sajt måste du vara 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande, vi hänvisar till Föräldrabalken. Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment eller ansökan om kredit godkänner du våra vid var tid gällande Allmänna villkor och intygar därmed att de uppgifter som du lämnar om dig själv är riktiga.

  Vi har rätt att ensidigt ändra dessa Allmänna villkor och de eventuella förändringar som vi gör träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att de justerade villkoren har gjorts tillgängliga på vår sajt.

 • HUR BESTÄLLER JAG?

  Här på classicum.se kan du beställa både växthus och tillbehör. Inte alla våra växthus, orangerier eller uterum är tillgängliga för webbförsäljning.

  För personlig rådgivning är du välkommen att ringa oss dagtid på telefon 040-40 51 90.

  Det går även att maila in din beställning till oss på info@classicum.se. Vid beställning vill vi alltid erhålla namn, fakturaadress/leveransadress, telefonnummer, personnummer och E-postadress.

  Classicum behandlar alla personuppgifter konfidentiellt enligt GDPR och använder dem enbart vid våra kontakter med dig som kund. Läs mer om vår personuppgiftspolicy.

  Vid beställning är det viktigt att du kontrollerar i ordererkännandet att Classicum har erhållit rätt uppgifter såsom rätt leveransadress och aktuella telefonnummer.

 • PRISER

  Alla priser är i svenska kronor. Vi reserverar oss för prisändringar orsakade av valutakursförändringar, devalveringar, momshöjningar eller liknande som ligger utanför vår kontroll. För produkter som ingår i olika kampanjer gäller priserna under gällande kampanjperiod.

  I alla priser ingår moms om 25 %. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp.

BETALNING

 • BETALNINGSVILLKOR

  Vi samarbetar med Ecster som erbjuder betallösningar för både e-handel och fysisk butik. Ecster är ett helägt dotterbolag till Handelsbanken. För alla orders som görs på Classicum.se gäller villkoren för Ecster Pay.

  Ecster Pay – Beställningar i webbshop

  I samarbete med Ecster erbjuder vi faktura, delbetalning, kortbetalning och Swish genom e-handelskassan Ecster Pay. Genom att använda kassan godkänner du Ecster Pays användarvillkor. Genom att klicka på ”Genomför köp” accepterar du betalningsansvar, villkor för valt betalsätt samt godkänner våra köpvillkor. Hantering av all information i Ecster Pay sker krypterad med SSL.

  Vid beställning via mail eller telefon

  Betalningsvillkor upp till 100.000 SEK
  Betalningsvillkoren för våra standardväxthus, standarduterum och tillbehör upp till 100.000 SEK är faktura 10 dagar efter leverans. Detta förutsätter att vi erhåller korrekt person- och organisationsnummer samt undertecknat ordererkännande. Classicum förbehåller sig alltid rätten till de försålda varorna intill full likvid erlagts. Vi förbehåller oss rätten att
  ta kreditupplysning på kunden samt begära förskottsbetalning på en del av köpeskillingen.

  Delbetalning på order över 100.000 SEK, samt för kundanpassade konstruktioner
  På order över 100.000 SEK samt för kundanpassade konstruktioner, önskar vi erhålla 50 % av ordersumman som delbetalning vid order (denna inbetalning aktiverar din order) plus eventuellt godkännande av slutritning.
  Resterande 50 % av ordersumman faktureras efter leverans, betalningstid 10 dagar. Alternativt hela ordersumman på av oss spärrat konto.

  Dröjsmålsränta
  Dröjsmålsränta, f.n.
  1,5 % per månad, samt lagstadgad kravavgift tillämpas.

 • BETALSÄTT WEBBSHOP
  Kortbetalning

  Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Villkor för kortbetalning

  Swish

  Är du ansluten till Swish kan du betala via din Swish-app. Öppna upp appen i din mobila enhet och godkänn betalningen med ditt Mobila BankID. Efter genomfört köp dras pengarna direkt från ditt bankkonto. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till samma konto.

  Delbetalning

  Ibland kan det kännas bra att inte ta hela kostnaden på en gång. Med delbetalning från Ecster betalar du alltid i en takt som passar dig. Villkor för delbetalning

  Faktura

  I vår butik har du möjlighet att välja faktura och betala hemma i lugn och ro. En administrativ avgift på 45 kr/mån tillkommer. Fakturavillkor

 • FINANSIERINGSERBJUDANDE

  I samarbete med Ecster erbjuder Classicum dig ett förmånlig lån för köp av det mesta till din trädgård. Du kan låna från 20 000 kronor upp till 200 000 kronor utan säkerhet. Räntan är rörlig och för närvarande 4,95 %. Välj den återbetalningstid som passar dig, upp till 10 år. Du får din första inbetalningsavi månaden efter inköpet och du kan amortera extra eller slutbetala lånet när det passar dig, utan extra kostnad.

  Uppläggningsavgift: 495 kronor.
  En administrativ avgift på 45 kr/mån tillkommer.

  Exempel:

  Vid ett köp på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år blir totalt belopp att betala 116 385 kr. Effektiv ränta 6,35%. Kreditgivare är Ecster AB. Räntan är rörlig och för närvarande 4,95 %.

  Fördelar med Ecster-lånet:

  • Du får besked direkt av säljaren
  • Ingen säkerhet behövs
  • Upp till 10 års kredit
  • Flexibel återbetalningstid
  • Amortera extra eller slutbetala utan extra kostnad
  • Räntan är avdragsgill

  Kontakta oss om du vill veta mer.

LEVERANS & RETUR

 • FRI FRAKT

  På orders över 2000 kr är det fri frakt. Under 2000 kr tar vi en fraktavgift på 99 kr.

  Det är alltid fri leverans fram till tomtgränsen på våra växthus, uterum och orangerier och vi tar endast ut en expeditionsavgift.

 • EXPEDITIONSAVGIFT FÖR VÄXTHUS

  På alla växthus, orangerier och uterum tillkommer en expeditionsavgift på 199 kr per order.

  Leverans sker vanligtvis vardagar 07.00-16.00. Gällande turlista för orten gäller.

 • LEVERANSTID

  Lagervaror skickas normalt inom 1-5 dagar. Transportbolaget behöver därefter 3-7 arbetsdagar. Leverans sker helgfria vardagar.

  Under högsäsong och stor orderingång kan leveranstiden bli något längre. Våra transporter sker med DHL eller Schenker. SMS skickas till dig när leveransen är redo att hämtas på angivet utlämningsställe.

  För varor märkta med ”snabb leverans” skickar vi din vara snabbast möjligt efter undertecknat ordererkännande (se avsnitt under ”Beställningsvaror”).

  Våra växthus och uterumskonstruktioner som inte finns i lager, har normalt ca 8-10 veckors leveranstid, om inte annat anges i orderbekräftelsen. I vissa fall kan leveranstiden vara kortare vilket anges vid köptillfället.

  Vi önskar göra er uppmärksam på att beroende på årstid, antalet röda veckodagar och hög orderingång kan detta ibland påverka leveranstiden.

  Leveransbesked gällande beräknad leveransvecka, skickas till dig per email eller post 1-2 veckor före leverans sker. Läs mer om leverans/mottagande av din konstruktion nedan.

  Vi rekommendera dig att boka tid för montage/hantverkare med några veckors marginal. Bäst är då du har fått slutgiltigt leveransbesked av oss.

 • LASTBILSLEVERANSER

  Uppgifter om beräknad leveranstid står angivet i din orderbekräftelse (aktuell leveransadress skall vara angiven). Omdirigering av gods debiteras extra. Leverans sker till din tomtgräns..

  Det är viktigt att du kan ta emot din leverans. Efter 4:e dagen på terminal debiteras annars en lagerhyra. Ordinarie turlista för orten gäller. Större gods transporteras i de flesta fall med kranbil om inget annat anges i ditt ordererkännande.
  Extra kostnader för specialbilar (såsom extra stor kranbil) eller annat som inte innefattar vår leverans bekostas ej av Classicum. Om du önskar extra stor kranbil, debiteras denna per timme och vi ger dig gärna ett prisförslag. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar

  Vägen måste vara farbar fram till din tomt. Det är ditt ansvar att kontrollera att vägen är farbar för lastbil (se angivna mått för lastbil). Godset måste kunna lastas av på en plan, hårdgjord yta, saknas denna kan t.ex Plywoodskivor läggas ut. Ring oss gärna om du är osäker på lossningsplatsens beskaffenhet.

  Mått för lastbil:
  Längd 16 meter
  Bredd 3 meter
  Höjd 4,5 meter

  Fraktfri leverans innebär att godset levereras till din tomtgräns. Chauffören bestämmer möjlig lossningsplats med fast och plant underlag. Om det vid lossningstillfället visar sig att vägen ej är farbar och att godset ej kan lossas debiteras köparen en extra kostnad på 1000 SEK. Är du osäker på framkomligheten till lossningsplatsen, vänligen ta upp detta för diskussion när transportören aviserar dig.

  Enligt lag har Classicum rätt att skicka ersättningsvaror om något saknas, är felaktigt eller skadat och ersätter därmed inte uppkomna kostnader på grund av stillestånd etc.

  Om din kompletta leverans skulle bli försenad i förhållande till beräknad leveransvecka tillämpar vi nedan bestämda tariff utöver vad konsumentköplagen föreskriver.

  1 veckas försening- ger ingen kompensation i form av prisavdrag.
  2-3 veckors försening -ger 1 % av ordervärdet i prisavdrag.
  4 veckors försening -ger 2 % av order- värdet i prisavdrag.

  Vid delade leveranser, kompletteringsleveranser eller restorderleveranser sker inget prisavdrag.

  Förseningar till följd av Corona/Covid-19 eller andra extrema förhållanden som står utanför vår kontroll har Classicum ingen möjlighet att kompensera för.

   

 • LEVERANS TILL ÖAR

  Vid leverans till ö utan fast förbindelse levererar vi till markplan avgående kajplats. Trafikverkets färjor räknas som fast förbindelse. Vissa färjebolag har som krav att godset ska vara sjöemballerat, kontakta oss för prisuppgift. Godset skall alltid inspekteras av köparen och fraktsedeln/handdator signeras vid lossningstillfället.
  Ring oss gärna om du har frågor!

 • GODSMOTTAGNING

  Tillsammans med ditt ordererkännande skickar vi med leveransinstruktioner/ köpinformation. Mottagaren måste vara myndig och kunna legitimera sig. Mottagaren skall vara behjälplig vid lossning av leveransen och bistå chauffören i detta arbete.

  Kontrollera godset tillsammans med chauffören så att allt är oskadat och att antalet kolli stämmer med fraktsedeln/handdatorn. Synliga skador och saknade kollin skall noteras direkt på handdatorn/fraktsedeln innan godset kvitteras. Skadan/avsaknaden anmäls omgående till Classicum på telefon 040-40 51 90.

  Dolda skador som inte kan konstateras vid godsmottagandet, anmäls senast inom 7 dagar till Classicum 040-40 51 90. Det är därför viktigt att du emballerar av och inspekterar alla dina produkter noggrant direkt efter att leveransen utförts. Dokumentera alltid skadat gods med foto och bifoga dem i din reklamation. Spara godset tills du har fått ersättningsgods.

  Gör du en överenskommelse att godset får levereras utan mottagningskvittens övergår ansvaret för varorna på dig så fort leverans har skett. Transportskadat gods, avsaknad av gods eller transportförsenat gods berättigar inte till faktura avdrag eller annan ersättning utom godsersättning.

 • EJ MOTTAGET GODS

  Kan du inte ta emot ditt gods (viktigt under din semesterperiod) vid avisering ifrån transportbolaget, debiteras terminals hyra efter 4 dagar. Om godset ej mottages skickas det i retur till Classicum. Vi debiterar dig de kostnader detta åsamkat oss. På specialbeställda varor dessutom ordersumman, då dessa är tillverkade efter specifika önskemål.

 • ÖPPET KÖP, ÅNGERRÄTT & RETUR

  Om du ångrar ditt köp av våra lagervaror har du full retur- eller bytesrätt inom 14 dagar. Vid ångrat köp kontakta Classicum. Vi skickar dig returhandlingar och instruktioner om förfarandet. Vid retur måste retursedeln vara med och varan förpackad i originalemballage och utan skador för att återbetalning skall ske. Vid ångrat köp är det du som står för returfrakten. Vid ångrat köp tar vi ut en administrationsavgift på 200:- för paketreturer och 500:- för lastbilsreturer.

  På beställningsvaror har du ingen returrätt, läs mer under beställningsvaror.

 • BESTÄLLNINGSVAROR

  Vid beställning av växthus och uterum får du alltid ett ordererkännande av oss. Detta skall godkännas, signeras och returneras till oss innan din order aktiveras. Läs även information under betalningssätt. Beräknad leveranstid räknas från den dagen vi har erhållit din signerade ordererkännande alternativt delbetalning (om varan kräver förskottsbetalning), samt eventuellt godkännande av slutritning.

  Ångerrätten gäller ej för måttbeställda och specialanpassade varor såsom specialtillverkade växthus och uterum. Om produktionen eller leveransen har startat har du inte rätt att avbeställa varorna utan en kostnad för dig.

 • REKLAMATIONSRÄTT

  Classicum tillämpar konsumentköplagen. Vid eventuell tvist (gäller ej företag) följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

 • EXPORT

  Utanför Sverige gäller andra betalnings- och leveransvillkor. Priserna gäller för leverans inom Sverige. Kontakta oss för mer information.

 • RESERVATIONER

  Då olika skärmar och individuella skärminställningar påverkar färgåtergivning kan vi inte garantera att färgnyanserna på varorna stämmer överens med de bilder som visas när du som konsument besöker vår nätbutik. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

  Till våra runda konstruktioner är m2 ytan enligt praxis beräknad utifrån det yttersta måttet (spetsen). Exakta mått får du vid beställning. Classicum och våra underleverantörer förbättrar och utvecklar ständigt våra produkter. Vi förbehåller oss rätten till konstruktionsförändringar.

  Måttangivelser i katalogen är ca mått, för våra exakta grundmått kontakta alltid oss. Våra foton kan innehålla mer än standard. Semesterperioden och hög orderingång kan påverka leveranstiden. Tänk på att ett växthus inte är lika tät till sin konstruktion som ett uterum. Vi hänvisar alltid till gällande priser/kampanjpriser och vid tillfälliga fel på tex webbsidan förbehåller vi oss rätten att makulera order som blivit beställda till ett felaktigt pris.

  För leveranser utanför Sverige gäller andra betalnings- och leveransvillkor.

HÄR KAN DU FÅ HJÄLP AV OSS

Hör av dig till oss via formuläret nedan och vi jobbar för att du ska få svar inom kort.

0
  Din varukorg
  Din vagn är tom.