Workshop & event - Classicum Växthus
Inspireras av oss och våra vänner

Workshop, kurs & event

I våra visningsträdgårdar vill vi att du ska finna inspiration, uppleva spännande möten och skapa fina minnen. Att komma till oss i utställningarna eller per telefon skall vara en härlig upplevelse bara det – men nu skapar vi även workshops och inspirationsdagar i Kabbarp med de vackra skånska vidderna runt hörnet.

APRIL

6, 13 & 20 april: Afternoon tea i caféorangeriet hos Segers Mat.

Tid: 13.00. Pris: 299 kr per person. Måste förbokas: info@segersmat.se

20 april: Peter Englander - inspirationsföreläsning

Medelhavsgurun på Österlen som designar trädgårdar för alla som vill flytta Södern lite närmre. Kom och lyssna och inspireras av Peter när han förmedlar sin kunskap kring och kärlek till medelhavsväxter och trädgårdsplanering. Passa på att inhandla Peters bok ”glasade rum”.

Presentationen börjar vid 13:00.
Föreläsningen är kostnadsfri.

Därefter är Peter kvar fram tills kl. 15:00 för frågor.

25 april: Trädgårdsodlingens ABC. Föreläsare: Gunnel Carlson

Gunnel Carlson – alltid så uppskattad som föreläsare är åter på plats. Kom och ät en enkel måltid samtidigt som hon förmedlar sin kunskap kring odling – både i och utanför växthus. Goodiebag från Kabbarps Trädgård & Florea.
18-19.30. Kostnad 125 kr. Föreläsning, frågestund och goodie bag. Förboka tapastallrik eller smörrebröd hos Segers Mat. Dessutom 20 % rabatt i butiken hela kvällen. Begränsat antal platser.

28 april: Brunch hos Segers Mat.

Vår brunch är fylld med en varierad och läcker meny, perfekt för att stilla alla smakhunger. Vi serverar bland annat färska sallader, hembakat bröd, smakrika ostar, läcker lax, krämiga ägg och mycket mer. Självklart inkluderar vi också ett brett utbud av söta efterrätter som tillfredsställer dina sötsug.

Tid: Två sittningar – 10.30 och 13.00
Pris: 349 kr per person
Barnpris: Upp till 10 år – 100 kr

Måste förbokas: info@segersmat.se

I galleriet i April:

Ewa Zakowski - Akryl

Konsten har blivit Ewas största passion och hon förklarar målandet som balsam för själen. Hon beskriver att det inte finns något bättre sätt att finna harmoni och balans på än att få utlopp för sin kreativitet genom att leka med sprudlande, intensiva glada färger. Hon har hämtat inspiration från egna resor, utställningar och naturen samt hennes egen fantasi. Ewa målar sina tavlor med akryl och förutom tavlor dekorerar hon skulpturer och andra föremål.

Linda Vega - Akryl

I 13 år har Linda arbetat som frilansande makeup artist och hårstylist tills hon tappade passionen för yrket, detta i samband med att hon började lära sig att följa sitt hjärta. Hon påbörjade en ny resa i livet där ett inre arbete och resan till självkärlek startade. Nu var drömmen hon haft sedan hon var liten redo att äntligen möta henne; nämligen att bli konstnär. Linda har nu under ett par år målat och hon använder färgen som ett verktyg, ett sätt att låta det som vill och ska komma igenom få flöda fritt med hjälp av färgen. Skönhet är min gåva. Skönhet är en portal, en öppning till hjärtat och själen. Skönhet är läkande. Min gåva är att skapa skönhet, att skapa den portalen som tar sig förbi murarna och in i hjärtat. Det var inte förrän jag fann min egen skönhet, inifrån, som jag kunde skapa skönheten i det yttre. Att den kunde få komma till uttryck på en duk där vi, skönheten och jag, är medskapande tillsammans.

Katarina Andersson - Akryl

Katarina har varit konstintresserad hela hennes vuxna liv. Hennes konstnärliga resa tog sin början på en konstrunda under påsken 2019, introducerad av vänner. Vid 53 års ålder provade hon själv att måla. Hennes första tavlor föreställde nära och kära. Efterhand har motiven utvecklats, alltifrån naturmotiv, vackra platser, cirklar och flamingoblommor. Hon målar sina tavlor med akryl och provar olika tekniker och stilar och tycker om att experimentera med färg och struktur. Det hon älskar är processen när idéerna från huvudet hamnar på duken.

MAJ

I galleriet hela maj: Emma Paulsson

11-12 maj: Österlen Garden Show

Vi ställer ut under inspirerande Österlen Garden Show! Välkommen att besöka oss.

18-19 maj: Hemestra i Staffanstorp!

16 verksamheter i Staffanstorps kommun bjuder in till en helg fullspäckad med kul aktiviteter och tävlingar.

28 maj: Brunch hos Segers Mat (Mors dag)

Vår brunch är fylld med en varierad och läcker meny, perfekt för att stilla alla smakhunger. Vi serverar bland annat färska sallader, hembakat bröd, smakrika ostar, läcker lax, krämiga ägg och mycket mer. Självklart inkluderar vi också ett brett utbud av söta efterrätter som tillfredsställer dina sötsug.

Tid: Två sittningar – 10.30 och 13.00
Pris: 349 kr per person
Barnpris: Upp till 10 år – 100 kr

Måste förbokas: info@segersmat.se

JUNI

I galleriet hela juni: Jenny Schelin

16 juni: Inspirationsföreläsning med Johanna Berglund ”Snickarglädjen”

Johanna är en sann inspiratör kring både odling, renovering och snickarglädje. Johanna är dessutom ambassadör och arbetar mycket med Florea Fröer. Lyssna till hur Johanna har planerat sin odling i och utanför sina båda växthus. Hur hon har byggt upp sin snittblomsodling för att erbjuda blomstermagi och buketter hela sommaren. Långt in på hösten. Johanna kommer även berätta om hur hon använder sina växthus för förodling och odling av grönsaker och hur hennes bäddar är uppbyggda.

BLI INSPIRERAD

Orangeri, växthus, isolerat uterum eller vinterträdgård?
Vad är skillnaden, vad skall jag tänka på och hur väljer jag? I vår växthusguide kan du både inspireras och få information om vad du bör tänka på inför ditt uterums- eller växthusköp.

Växhusguiden

VISNINGSSTRÄDGÅRDAR

Det bästa sättet att ta del av alla möjligheter vi erbjuder är att besöka någon av våra utställningsträdgårdar.

Här visar vi våra konstruktioner av växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar i en naturlig miljö som ger dig det rätta perspektivet och en äkta känsla av hur det kan se ut hemma i din egna trädgård.

Visningsträdgårdar

INSPIRATION

Här hittar du inspiration och tips för trädgårdens alla rum.

Ta mig till inspiration Till Lilla Växthusskolan
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
Se mer
0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.