Så skapar du ett bra klimat i växthuset - Classicum

Classicum 30 år! Det firar vi med upp till 30% på växthus, orangerier & uterum | Läs mer om jubileumskampanjen här »

Så skapar du ett bra klimat i växthuset

EN VARMARE PLATS

Under de varma sommarmånaderna börjar det bli dags att tänka på skuggning och ventilation för ditt älskade växthus. Ett optimalt klimat och ventilationsmöjligheter är viktigt för att skapa en trivsam miljö både för dig och dina nära, men även för att blommor, växter och grönsaker ska trivas under de varma månaderna.

Skuggning

Skuggning är otroligt viktigt i växthuset, då direkt solljus kan skada de känsliga bladen på dina växter. Detta gör skuggväven till ett av de viktigaste tillbehören i växthuset. Den skyddar både dina växter och dig från det starka solljuset. Dessutom hjälper den till att sänka temperaturen varma dagar och ger en extra isolering under natten.

Fördelen med att hänga upp skuggväv kontra ett bomullstyg är att den håller länge, klarar av det tuffa UV-ljuset och är brandklassad. Bomullstyger har kort livslängd i den tuffa miljön i taket och bryts av den anledningen ned mycket snabbare. Hos oss finns det skräddarsydd väv till de flesta av våra växthusmodeller. Både till att hänga i taket och att hänga upp på sidorna av glashuset.

Ventilationsmöjligheter

Hur du än använder ditt glasade rum – vill vi trycka på vikten av ventilationsmöjligheter. Tänk gärna dörr åt två håll, eller kombinera med många sido- och takfönster. På dina takfönster rekommenderar vi att du har automatiska lucköppnare, dessa känner av temperaturförändringar och ventilerar ditt glasade rum även om du är bortrest. Sidofönster är ett fantastiskt komplement om du manuellt vill kunna ventilera för dig och dina middagsgäster en varm sommarkväll.

Fler tips och trix hittar du på Växthusguiden.

VÄXTHUSHJÄLPEN

Enkelglas eller isolerad konstruktion? Orangeri, växthus,
uterum eller vinterträdgård? Ska jag bygga själv eller ta
hjälp av montörer? Behöver jag ansöka om bygglov?

Vi har samlat alla tänkbara frågor här!

FAQ
Helios Victorian Kampanj

CLASSICUMS NYHETSBREV

ANMÄL DIG OCH TA DEL AV ERBJUDANDEN, TÄVLINGAR & MASSOR AV INSPIRATION

I samband med dina kontakter med Classicum kommer vi att ta del av och behandla dina personuppgifter. För mer information, se vår personuppgiftspolicy. Genom att kryssa i rutan bekräftar jag att jag har tagit del av Classicums personuppgiftspolicy.

0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.