Testimonial från Victoria - Classicum

Kostnadsfri rådgivning för växthus och uterum | Boka rådgivning här >

Victorias växthus

Victoria, Gynekolog och förlossningsläkare – Göteborg

”Med växthus finns det verkligen många sätt att sätta guldkant på vardagen!”

 

Helios mur – Smala glas, 23 m², 384×606 cm

Hur använder du ditt växthus?

– Förutom att odla i växthuset använder vi det som ett uterum. Det är så härligt att kunna förlänga trädgårdssäsongen flera månader. Det är en oslagbar känsla att tidigt på våren kunna sitta ute i växthuset med varm filt och mössa i vårsolen och fika. Andra stunder att se fram emot är när man kan hänga där ute och läsa bok en sommarkväll när regnet smattrar på rutorna, ha kräftskiva med släkt och vänner i slutet av september när mörkret faller på samt även ha adventsmys ute i växthuset.

Vad var viktigt för dig i valet av växthus?

– När jag valde växthus så var det viktigt att det inte skulle vara för litet. Jag ville att det skulle finnas plats för både socialt umgänge och odling. Jag kikade endast på växthus som var minst 3,70 m breda, just för att få plats med detta på bästa sätt. Sedan gillar jag känslan som blir när det är 37 cm mellan aluminiumprofilerna, och det var inte så många stora växthus som hade möjlighet till det. I den del av Sverige som vi bor i blåser det mkt, och Helios kändes som ett av de mest stormsäkra alternativen på marknaden.

Dina bilder på blommor och växer är så fina, vad har du tänkt odla i växthuset i år?

– I vårt växthus växer en vinranka av märket Himrod (gröna nästan kärnfria druvor). Vi planerar även inom kort införskaffa oss ett persikoträd av märket Ice Peach samt ett citronträd! Sedan kommer vi låta våra dahlior och många andra sådder mellanlanda i växthuset innan de får flytta ut i trädgården i slutet på maj.

Bilder från Victoria

0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.