Testimonial från Linnéa - Classicum

10-30% på ALLA växthus, orangerier, uterum & pergolas | Till kampanjen »

Linnéas växthus på Gotland

Linnéa, Egenföretagare – Gotland

”Vi ville ha ett brett växthus med orangerikänsla och valde klassiska gotländska material till mur och stenläggning”

 

Helios Mur – Smala glas 23 m², 384×606 cm

Vi tycker ni gjort så fint runt växthuset. Kan du berätta lite kring era materialval?
– Vi valde gotländska, klassiska material till växthuset. Muren har min man lagt själv i gotländsk kalksten. Det är verkligen ett hantverk som tagit honom väldigt många timmar. Stenen kommer ursprungligen från ett gammalt, rivet svinhus i grannorten. Som golv i växthuset lade vi gotländsk kalksten, även kallad Hoburgsmarmor. Ett vackert, klassiskt material som vi tycker passar perfekt ihop med kalkstensmuren.

Hur ser odlingsplanerna ut för i år?
– Jag älskar att odla, så inuti växthuset har maken murat ena kortsidan så att det blivit en odlingsbädd. Där skall jag odla tomater och gurkor i sommar.

Vad avgjorde att ert val av växthus föll på Helios?
– Vi tyckte det var viktigt med ett bredare växthus. Många andra vi tittat på var så långsmala. Vi ville kunna röra oss fritt inuti växthuset. Utseendet var viktigt och med smala glas tyckte vi växthuset såg ut som ett orangeri lite mer. Nu ser det ut som en kombination av både växthus och uterum och det är precis så vi använder det! Vi har också införskaffat oss en gasolkamin, så vi kan nyttja växthuset lite tidigare på vårkanten, hösten och även under milda vinterdagar.

0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.