Kristins växthus - Classicum

10-30% på ALLA växthus, orangerier, uterum & pergolas | Till kampanjen »

Kristins växthus

Kristin, Bloggare, Fotograf och Kreatör – Varberg

”Mysigt att kura in sig i växthuset och spela familjespel då regnet smattrar på taket – ett växthus i sin trädgård unnar jag alla.”

Helios Victorian Svartlackerat, 20.5 m², 384×530 cm

Vad var viktigt för dig i valet av växthus?
– Storleken var viktig – vi ville få plats med ytor att umgås på men ändå ha utrymme för planteringar och mycket grönt. Jag ville också att växthuset skulle smälta in vackert i trädgården och inte ”poppa” för mycket i kulören – därför valde vi en svart stomme som gifte sig väldigt bra med den gröna växtligheten och även är vackert vintertid.

Du har gjort det så mysigt i växthuset, hur använder ni det?
– Vi använder växthuset året om – vi har en kamin här inne som värmer upp så vi äter ofta frukost här under tidig vår eller sen höst och om vintrarna kan vi mysa in oss med plädar och te. Men det är helt klart under sommaren som det nyttjas dagligen – jag driver upp tomat, gurka, chili och vindruvor och så kallsår jag många sommarblommor. Det jobbas flitigt med odlingarna men det är lika viktigt med avkoppling i en trädgård – jag sjunker ofta ner i vår dagbädd inne i växthuset och läser en bok. Då har jag min hund Boris sovandes och en kaffekopp vid min sida.

Mysigt att kura in sig i växthuset med grannarna och spela familjespel då regnet smattrar på taket också – ja, du hör ju, ett växthus i sin trädgård unnar jag alla.

Dina bilder är verkligen lätt att inspireras av; hur ser en dag ut för dig i trädgården under olika säsonger?
– Under våren är jag ute varje dag och ser efter mina planteringar, förbereder för en vacker sommar i trädgården eller sitter på trappen till växthuset med ansiktet vänt mot solen. Då sommaren kommer är det en fröjd att följa utvecklingen här ute – då skördar jag ätbara växter och plockar de mest fantastiska buketterna. Dagarna blir jättelånga och du kan ofta finna mig grävande i rabatten fram till 22 om kvällarna med en ljudbok i lurarna – det är en fantastisk tid på året. Sensommar och höst är vackra på sitt sätt – då är trädgården som mest frodig och jag njuter verkligen av denna tid i trädgården. Vi har byggt upp olika rum i vår trädgård och har växthuset som central bas – det är skönt att kunna förflytta sig beroende på hur solen står på himlen eller hur man känner sig i humöret.

Bilder från Kristin

0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.