Smultrongårdens växthus - Classicum Växthus

Classicum 30 år! Det firar vi med upp till 30% på ALLA växthus, orangerier & uterum | Läs mer om jubileumskampanjen här »

Smultrongårdens växthus

Smultrongården

Helios Victorian Kampanj, 23 m², 384×606 cm
& Serralux, 39 m², 371×1045 cm

Berätta lite om era två växthus, hur använder/nyttjar ni dem?
– Vi hade länge funderat på en lämplig lösning för att förlänga utesäsongen i vårt kafé och behövde även någonstans där våra gäster kunde söka skydd när sommarregnet överraskade. Efter mycket övervägande kom vi fram till att två växthus skulle täcka våra behov. Först och främst används växthusen till våra kafégäster, men vi odlar även tomater och har andra växter där.

Hur kom det sig att ni valde två växthus i stället för ett?
– Vi hade en begränsad yta men kom på att vi kunde ställa två växthus i vinkel för att få en trevligare gårdsbild. Vi fick på så sätt en användbar yta mellan husen. Vi valde ett Helios Victorian Kampanj 384×606 centimeter och ett Serralux 371×1045 centimeter, båda med 74 centimeter breda glas. Att ha två växthus innebär också att två olika sällskap kan abonnera varsitt hus, vilket är en fördel både för oss och gästerna. Såklart förlängs också hela uteperioden eftersom växthusen håller värmen och skyddar mot både regn och blåst. Vi hade gäster som satt där strax innan jul och njöt av livet.

Hur upplever era kunder och matgäster det att få sitta i era växthus och äta mat och dricka kaffe?
– Våra gäster älskar verkligen växthusen. De har fått vara med ända sedan första spadtaget och kunnat följa hela processen. Vi har funnits i 16 år så gäster som varit med sedan starten är väldigt tacksamma att vi hela tiden förbättrar för besökarna. Vi vill nog säga att de är lyriska över utseendet, att det blev så otroligt fint och även att de fått en helt ny miljö att sitta i. Vissa börjar i det ena huset och avslutar i det andra för att få prova bägge.

Vad kan man som besökare se fram emot, har ni några planerade event i växthusen?
– Ja, det här blir vår allra första vårsäsong med växthusen och som vi sagt planeras matlagningskurser och även kvällsevent. Det ser vi otroligt mycket fram emot.

NULL
0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.