Rosmaringlass - Classicum

Upp till 30% på alla växthuspaket | 30% på växthustillbehör | Se våra erbjudanden ↠

Rosmaringlass

Nu när rosmarinbuskarna växt sig stora hela sommaren, gör vi gärna glass på den. Älskad och uppskattad av stora som små. 

Rosmaringlass

4 portioner
Tillagning: 45 min + 5 h i frys

Ingredienser:
0,5 vaniljstång
5 dl grädde, 13%
6 äggulor
110 g ljust rörsocker
3 kvistar färsk rosmarin
+ lite till dekoration
Färska bär efter säsong

Så här gör du:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Koka upp grädden med rosmarinkvistarna, vaniljkornen och vaniljstången. Vispa äggulor och rörsocker ljust och fluffigt, och vispa sedan ner den varma grädden i äggmassan, lite i taget (häll inte i allt på en gång – då blir det äggröra). Häll tillbaka massan i kastrullen och rör konstant med en gummislev/slickepott tills krämen börjar tjockna lätt. Var uppmärksam på att den ideala temperaturen ligger på 84 grader – om temperaturen går över 84 så börjar massan att klumpa sig). Låt krämen dra i cirka 30 minuter, och häll den sedan genom en sill.

Kyl ner krämen och häll den i din glassmaskin. Om du inte äger en glassmaskin häller du ner smeten i en bunke och sätter i frysen. Efter cirka 1½ timme måste du röra om i bunken, för att sedan sätta in den i frysen igen. Detta ska sedan upprepas ytterligare 3 gånger med en timmes mellanrum innan glassen är klar för servering.

Servering:
Lägg glassen i portionsskålar med färska bär, och en liten kvist rosmarin som dekoration.

 

Foto: Caroline Tengen. Recept: Escapeaway.se

0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.