BESÖK AGGARP/SVEDALA VISNINGSTRÄDGÅRD

Vi finns i Aggarp söder om Svedala ca 15 km utanför Malmö. Här kan du se 43 olika konstruktioner såsom uterum, orangerier, paviljonger och växthus i en naturlig miljö. Alla med sin egen personlighet! Du kan sitta ner i växthusen, uterummen, orangerierna eller paviljongerna och känna solen värma upp det glasade rummet omfamnad av trädgården.

I två av våra orangerier har vi installerat en vedkamin, en otrolig mysfaktor. På vintern har vi alltid ett av våra växthus tilläggsisolerat med bubbelfolie där vi vinterförvarar våra olivträd, citrus, agapanthus och massor av pelargonier. Du kan strosa runt bland växthus som är fristående, väggmonterade eller de så omtyckta murmodellerna och få en känsla för färg och form i en naturlig miljö.

I vår utställningsträdgård i Aggarp visar vi också många olika markbeklädnader till våra orangerier och växthus men även till uterum och paviljonger. Se hur murhöjden påverkar växthusets utseende eller hur färgen på markstenen förändrar känslan inuti Orangeriet. Här kan du även se våra bågväxthus.

I växthusen kan du se alla våra tillbehör. Hur automatiska lucköppnare skapar ett svalare klimat. En solig dag känner man hur skuggväven ger ett behagligare klimat för både dig och växterna. Kom och se hur tomaterna lätt får vatten och näring genom automatiskt bevattningssystem. Vi odlar både växter och människor i våra växthus. Ibland var för sig, här finns alltid en stol för att sitta ner och njuta!

I våra helisolerade Victoria uterum kan man lätt känna hur olika täckmaterialet gör stor skillnad på hur varmt det blir inne i uterummet. Vi vill gärna hjälpa dig att finna ditt uterum att älska!

I vår välfyllda butik kan du botanisera i växthustillbehör, rostfria redskap, vattenkannor, handskar och mycket mer! För dig som bor i närheten av Malmö eller Ystad kan ni även ta tåget till Svedala och promenera de sista 800 m till vår visningsträdgård.

Varmt välkommen till Classicum i Aggarp strax utanför Svedala och nära Malmö!

TÄNKVÄRT INNAN DU BESÖKER OSS I SVEDALA

  • Vid speciella önskemål, boka alltid tid! Då kan vi hjälpa dig med rätt personlig service.
  • Vid anslutning mot ditt hus eller annat. Ta gärna med ritning, där de mått står angivna som har betydelse för väggmontagets placering, t.ex. väggens höjd, dörrar och fönstermått eller annat som har betydelse.
  • Ta gärna med ritning över din tomt, vi ger dig gärna placeringstips!

KONTAKT & ÖPPETTIDER

SVEDALA

HUVUDKONTOR, VISNINGSTRÄDGÅRD, FÖRSÄLJNING & BUTIK

KONTAKT SÄSONG ÖPPETTIDER
CLASSICUM VÄXTHUS AB 13 JAN – 28 FEB VARD: 09.00-17
LÖR – SÖN:STÄNGT
KÄLLGÅRDEN, AGGARPSVÄGEN
233 93 SVEDALA

TEL: 040 – 40 51 90
FAX: 040 – 40 51 98
MARCH 1 – OCT 31 MÅN-ONS: 09-18
TORS: 09-19
FRE: 09-17
LÖR: 10-15
SÖN: STÄNGT
INFO@CLASSICUM.SE NOV 1 – DEC 20 VARD: 09-16.30
LÖR-SÖN: STÄNGT

HITTA HIT