Idéträdgårdsutställningen – ’Inglasat’ - Classicum
Sollidens Slottsträdgård, Borgholm Öland
En sommar på slottet under

Idéträdgårdsutställningen – ’Inglasat’

3 juli - 3 oktober 2021 på Sollidens Slott

Mellan den 3 juli och den 3 oktober hittar du fyra av Classicums växthus fyllda med massvis med inspiration och idéer på Idéträdgårdsutställningen – ’Inglasat’ på Gustav V:s gamla krocketbana. Solliden Slott vill med utställningen ge slottsparken en ny dimension och ett samtida inslag samt ge besökarna inspiration och nya idéer.

Läs mer

Årets tema är inriktat mot det glasade rummet och hur det är så mycket mer än bara en plats för odling. Ett rum för rekreation, kreativitet och umgänge. Det ligger helt rätt i tiden, då intresset för att skaffa växthus är större än någonsin. Många vill kunna odla sina egna grönsaker, men också ha växthuset som en plats för sig själv, sina trädgårdsprojekt och för middagar i trädgården en längre tid på året.

–Vi märker att växthusen går upp i storlek, för många vill ha det som ett extra rum. Vårt främsta tips till alla som funderar på att skaffa växthus är därför att fundera på vad du vill använda det till och även gå upp i storlek om det är möjligt. Det är många som i efterhand ångrar att de inte köpte ett större växthus, säger Anna Bertland, vd på Classicum.

Under utställningen på Solliden kommer fyra olika växthusmodeller att inredas av fyra kända profiler.

–Det ska bli superkul och jag är säker på att utställningen blir väldigt inspirerande. Växthusen har alla olika stil, men passar jättefint in i Sollidens miljö. Vi har bland annat ett växthus mot en vägg, en rund glaspaviljong i dansk design och så ett växthus med lite mer orangerikänsla. Vi har också med ett rektangulärt växthus i en skogsgrön färg, något som blivit mer och mer populärt, säger Anna.

Så låt dig inspireras och få nya idéer till hur du kan inreda hemma hos dig.

Profilerna som inreder växthusen

Gunnel Carlson

Gunnel Carlson inreder Serralux Vägg

Trädgårdsjournalist och författare. Hon är bland annat känd som programledare för trädgårdsserien Gröna rum på SVT samt för sin medverkan i Go’kväll. Gunnel är också initiativtagare till trädgårdsuppvisningsprojektet Tusen trädgårdar.

Karl-Fredrik Gustafsson

Karl-Fredrik Gustafsson inreder Helios Victorian Kampanj

TV-profil och trädgårdskreatör som är känd från TV4.s Karl Fredrik på Österlen. Tidigare har han bland annat arbetat för det norska Kungahuset, drivit inredningsbutiker. Just nu driver han butiken Karl-Fredrik på Eklaholm med fokus på inredning, konst och blommor till såväl hemmet som trädgården. 

Lotta Sjöberg

Lotta Sjöberg inreder Classica

Ölandskeramikern Lotta driver sedan många år tillbaka keramikverkstaden Lotta & Mary i Färjestaden. Hon har arbetat med keramik i över 40 år. Lottas starka personlighet och hennes unika sinne för färg och form syns tydligt i hennes växthus.

Karin Fransson

Karin Fransson inreder Linné Orangeri

Stjärnkocken Karin är en av Sveriges första kvinnliga TV-kockar, med sin mångåriga medverkan i programmet Meny i Sveriges Radio samt för att ha drivit Guide Michelin restaurang på Hotell Borgholm i många år. Karin har även ett stort intresse för odling framförallt med fokus på härliga örter.

NULL
NULL

Hitta till Sollidens Slott

Se Sollidens Slotts hemsida för mer information och entréavgifter. 

Sollidens Slott AB
Sollidens Slott
387 92 Borgholm
Tel: 0485-153 56
sollidensslott.se

Öppettider Slottsparken 2021
Observera att sista insläpp i parken alltid är 1 timme innan stängningstid.

12 maj- 30 juni: 11.00 – 17.00

Juli-augusti: 11.00 – 18.00 (I samband med evenemang kan öpptettiderna komma att ändras)

1 September – 3 oktober: 11.00 – 16.00

 

VI FINNS HÄR FÖR DIG

Välkommen att kontakta oss för att gå igenom dina frågor och funderingar inför ditt köp. Vi träffas i våra inspirerande visningsträdgårdar i Svedala, Solna eller över telefon.  Med både råg i ryggen, gröna fingrar och stor kunskap om växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar vill vi dela med oss av det vi lärt oss genom åren till dig!

Kontakt & öppettider
Melbourne Isolerat Uterum

VISNINGSSTRÄDGÅRDAR

Det bästa sättet att ta del av alla möjligheter vi erbjuder är att besöka någon av våra utställningsträdgårdar.

Här visar vi våra konstruktioner av växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar i en naturlig miljö som ger dig det rätta perspektivet och en äkta känsla av hur det kan se ut hemma i din egna trädgård.

Visningträdgårdar
Serralux Kampanj, Svart Växthus, Classicum
0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.