Sollidens Slott, Idéträdgårdsutställningen – ’Inglasat 2023’ - Classicum

Besök våra visningsträdgårdar | Hitta till oss ↠

Sollidens Slottsträdgård, Borgholm Öland

Idéträdgårdsutställningen – ’Inglasat 2023’

1 juli - 1 oktober 2023 på Sollidens Slott

Idéträdgårdsutställningen – ’Inglasat 2023’

Succén är tillbaka! För nionde året i rad bjuder Sollidens Slott på Idéträdgårdsutställning på Gustaf V:s gamla krocketbana. Mellan den 1 juli och den 1 oktober hittar du fyra av Classicums växthus fyllda av massvis med inspiration och idéer på Idéträdgårdsutställningen – ’Inglasat 2023’. Solliden Slott vill med utställningen ge Slottsparken en ny dimension och ett samtida inslag, samt ge besökarna inspiration och nya idéer. I år har vi fyra nya profiler på plats för att inspirera besökarna genom att inreda varsitt växthus på sitt alldeles egna unika sätt. Välkomna att uppleva våra profilers växthusdröm.

Läs mer

Årets utställning handlar återigen om växthus, dessa härliga rum i trädgården som inte bara är en plats för odling utan även för rekreation, kreativitet och umgänge. Det ligger helt rätt i tiden, då intresset för att skaffa växthus är större än någonsin. Många vill kunna odla sina egna grönsaker, men också ha växthuset som en plats för sig själv, sina trädgårdsprojekt och för middagar i trädgården under en längre tid på året.

I utställningen på Sollidens Slott kommer fyra olika växthusmodeller att inredas av fyra nya kända profiler, som på sina unika sätt vill inspirera och engagera.

Vi är otroligt glada och stolta att delta i en tredje upplaga av Idéträdgårdsutställningen ”Inglasat” på Sollidens Slott. I årets upplaga kommer Bosse Rappne, Sara Bäckmo, Blomsterfrämjandet – Malin & Ulrika samt Ulrika och Martin Mittbrodt att få varsitt växthus att inreda.

Utställningen finns på Gustaf V:s gamla krocketplan med start den 1 juli. Vi ser verkligen fram emot att se vad årets profiler ska hitta på. Varmt välkomna!

Profilerna som inreder växthusen

Bosse Rappne

Under 70 år har familjen Rappne drivit Slottsträdgården Ulriksdal. I hela trädgårdslivet har Bosse också haft en förkärlek för att odla i växthus och nyttja det inglasade uterummet. En naturlig möjlighet och yta som rätt använd genererar rikligt med både glädje och växtlighet. Se och hör trädgårdsmästarens kreativa idéer när växthuset blir en central plats i det sociala umgänget och odlingssäsongen förlängs.

Sara Bäckmo

Sara Bäckmo är grönsaksodlare och författare som genom sociala medier och böcker inspirerat stort till grönsaksodling i Sverige det senaste decenniet. I sin egen trädgård i Kalvsvik, söder om Växjö, odlar hon grönsaker för att vara självförsörjande – året om. Utställningen på Solliden gör hon tillsammans med kollegorna på Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik och vill där visa en frodig oas av grönsaker till nytta och nöje.

Blomsterfrämjandet – Malin & Ulrika

Ulrika Grönlund och Malin Hidesäter jobbar sedan ett antal år tillbaka som projektledare för Blomsterfrämjandet. Blomsterfrämjandet är en branschorganisationen som har funnits sedan 1968 med uppdraget att sprida information och inspiration om svenskodlade krukväxter, lökväxter, utplanteringsväxter och tulpaner.

Visionen är svensk blomsterglädje i varje hem.

Ulrika och Martin Mittbrodt

Tillsammans driver de möbel och inredningsbutik på slottsgatan i Borgholm. Ulrika har lång erfarenhet av styling och sätter sin egen prägel i butiken med noga utvalda varumärken och i möbelverkstaden intill tillverkar Martin unika kvalitetsmöbler, både för inomhus- och utomhusbruk. Materialen kan bestå av allt från Ölands kalksten till robust stål. I sommar inreder de en av årets fyra växthus.

Köp ett av utställningshusen

Vi är nu inne på tredje och sista sommaren som dessa eleganta glasade rum kommer att finnas på Sollidens Slott och inspirera slottsträdgårdens besökare. Nu har du möjligheten att köpa ett av utställningshusen  som stått Gustaf V:s gamla krocketplan under Sollidens Slotts Idéträdgårdsutställningar “Inglasat” och sätta upp i din egen trädgård! Nedmontering, frakt och uppmontering på Öland/i Kalmar sker under oktober månad av Classicums montörer, efter att årets upplaga av Idéträdgårdsutställningen är avslutad.

Läs mer om växthusen som är till salu här

Vi minns tidigare års utställningar:

Hitta till Sollidens Slott

Se Sollidens Slotts hemsida för mer information och entréavgifter. 

Sollidens Slott AB
Sollidens Slott
387 92 Borgholm
Tel: 0485-153 56
sollidensslott.se

Öppettider Slottsparken 2023

Öppet dagligen 11 maj – 1 oktober

11 maj – 25 juni: 10.00 – 17.00 (Midsommarafton 10.00 – 14.00)
OBS! 17 maj är slottsparken stängd pga. evenemang

26 juni – 31 aug: 11.00 – 18.00

1 sept. – 1 okt: 11.00 – 16.00

OBS! Sista insläpp i parken är 1 timme innan stängning

VI FINNS HÄR FÖR DIG

Välkommen att kontakta oss för att gå igenom dina frågor och funderingar inför ditt köp. Vi träffas i våra inspirerande visningsträdgårdar i Svedala, Solna eller över telefon. Med både råg i ryggen, gröna fingrar och stor kunskap om växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar vill vi dela med oss av det vi lärt oss genom åren till dig!

Melbourne Isolerat Uterum

VISNINGSSTRÄDGÅRDAR

Det bästa sättet att ta del av alla möjligheter vi erbjuder är att besöka någon av våra utställningsträdgårdar.

Här visar vi våra konstruktioner av växthus, orangerier, helisolerade uterum och vinterträdgårdar i en naturlig miljö som ger dig det rätta perspektivet och en äkta känsla av hur det kan se ut hemma i din egna trädgård.

Serralux Kampanj, Svart Växthus, Classicum
0
    Din varukorg
    Din vagn är tom.